JM-rata Somura

Poikkeusolojen aikana rata on silloin tällöin avoinna harjoittelulle (max. 10 henkeä kerrallaan, ilmoittautuminen ennakkoon). Ilmoitamme aukioloajoista kotisivuillamme ajankohtaista-sivupalkissa ja Facebookissa.

Radan osoite: Salkolantie 571, 31470 Somerniemi

Somuran moottorirata sijaitsee Keltiäisten kylässä Somerniemellä, Someron kaupungin alueella, eteläisessä Suomessa suunnilleen kolmion Helsinki-Turku-Tampere -keskipisteessä. Somuralta on noihin kaupunkeihin matkaa noin sata kilometriä.

Rata on ns. perinteinen jokamiesluokan rata asfaltti- ja soraosuuksineen, korkeuseroineen ja soravalleineen. Rata tarjoaa taitavalle kuljettajalle ohituspaikkojakin.

Radalla järjestetään useita jokamiesluokan kilpailuja vuodessa. Kesäaikaan rata on avoimena myös Someron UA:n jäsenille harjoittelua ja testausta varten. Talviaikaan rakennetaan kalustoa ja rata on suljettuna harjoittelulta.
 

Ratasäännöt pähkinänkuoressa

HUOM! Ratasäännöt eivät ole toistaiseksi sellaisinaan voimassa koronan aiheuttamien poikkeusolojen aikana. Lisätietoja PJ Veskulta, p. 0505339047 / vm.nurmi@gmail.com.

  • Rata on tarkoittu ensisijaisesti Someron UA:n jäsenten harjoituskäyttöön.
  • Radan käyttö ajoharjoitteluun on sallittu vain kesäaikaan tiistaisin ja torstaisin klo 8 – 21 välisenä aikana ja lauantaisin klo 8 – 18. Aukioloaikoja on noudatettava.
  • Avain lainataan ja palautetaan panttia vastaan Jussin Baarista. Samalla maksetaan ratamaksu.
  • Avaimen lainaaja on vastuussa radan valvonnasta ja siitä, että portti on lähtiessä kiinni.
  • Radalla ei koskaan saa harjoitella yksin.
  • Radalla on noudatteva siisteyttä. Nestevuotojen takia auton alla on oltava sääntökirjan mukainen suojaus.

» Ratasäännöt ja hinnasto 2019