Suurarvonnan voittajat

Someron UA:n suurarvonta oli menestys! Arpaonni suosi kokkolalaista Topi Tuomaalaa, joka kävi noutamassa uuden kilpurinsa Somerolta. Fiat 133 TC JM-kilpa-auto on arvoltaan 6000€.

500€ turvakaarilahjakortin (JL-Raskastekniikka Oy) voitti Tero Hakanen ja 250€ ajo- / turvavarustelahjakortit (Björk Motorsport) voittivat Jukka Nurmi sekä Vesa Pakkala.

Onnea vielä kaikille voittajille ja suuret kiitokset kaikille arpajaisiin osallistuneille!

Loppurutistus! RATATALKOOT 18.5.2019

📣 ÄÄRIMMÄISEN TÄRKEÄT RATATALKOOT Somuralla huomenna lauantaina 18.5. klo 9 alkaen! 📣

Varauksella jatketaan myös sunnuntaina. Hommat ovat edenneet radalla kohtuullisen hyvin, mutta niin se kiire vaan uhkaa, eli nyt viimeistään kaikki kynnelle kykenevät mukaan talkoisiin! Kaikille vapaille käsille löytyy kyllä tekemistä.

Talkoilijoille tarjolla makkaraa ja kahvetta. Kelienkin pitäisi olla suotuisat, joten siinä saa samalla ulkoilua hyvän seuran lisäksi! Lämpimästi tervetuloa!


Someron moottoriradalla eli Somuralla on kevään aikana talkoiltu useaan otteeseen, kun radalle on tehty muutoksia ja perusparannuksia toiminnan jatkumisen turvaamiseksi sekä mahdollisten arvokisojen saamiseksi. Suuret kiitokset kaikille jo talkoisiin osallistuneille!

Kuluva vuosi on merkittävä Somuran historiassa, jonka kalenteriin on merkitty peräti KUUSI JM-kilpailua, joista nyt ensimmäisenä helatorstaina 30.5. ajettava Someron UA:n järjestämä Urakointi Koivunen JM!

Somuran radan megatalkoot 27.4.2019

Tervetuloa Somuralle megatalkoisiin lauantaina 27.4. klo 9 alkaen! Tiedossa on kaiteiden kiinnittelyä, kaiutinhuoltoa, rakennusten huoltoa ja siivousta jne. Kaikille auttaville käsille löydetään varmasti tekemistä!

Talkoilijoille tarjolla kahvetta, makkaraa ja hauskaa seuraa. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot pj Vesa Nurmi / p. 050 533 9047

Tapahtuma Facebookissa

Osallistu arvontaan ja voita 6000€ arvoinen JM-kilpa-auto!

Arpajaispalkinnot:

1kpl Fiat 133 TC JM-kilpa-auto, arvo 6000€
1kpl turvakaarilahjakortti (JL-Raskastekniikka Oy), arvo 500€
2kpl ajo- / turvavarustelahjakortti (Björk Motorsport), arvo 250€

Arvan hinta on 20€ / kpl. Arpajaisten tuotot käytetään JM-rata Somuran katsomon ja radan kunnostukseen!
 

Näin ostat arvan:

  1. Ilmoita sähköpostilla haluamasi arpamäärä (20€ / kpl) osoitteeseen info@someronua.fi.
  2. Kerro viestissä myös koko nimesi, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite.
  3. Maksa arvat Someron UA:n tilille FI87 5434 0850 0030 42. Viestikenttään ”Arpajaiset / oma nimi”
  4. Kun maksu näkyy tilillämme, siirrämme tietosi arpalistaan.

ARPOJEN ETÄMYYNTI LOPPUU HELATORSTAINA 30.5. KLO 12! Urakointi Koivunen JM-kisoissa arpoja myydään klo 14 asti! Onnistuu nykäisemällä Käkösen Jaria hihasta (puh. 0400-531611).

Etämyynnissä voi esittää numerotoiveita, mutta arpalistojen hallussapitäjällä on oikeus itse valita toivotun numeron läheltä vapaa arpanumero, mikäli toivenumero on jo käytetty.

Lisätiedot: rahastonhoitaja Jari Käkönen / p. 0400 531 611
 

Arvonnan järjestäjä Someron Urheiluautoilijat ry. Arpajaiset järjestetään Poliisihallituksen luvalla RA/2018/1089. Luvan voimassaoloaika ja arpojen myyntiaika 1.12.2018 – 30.5.2019 koko maassa Ahvenanmaata lukuunottamatta. Nostoarvonta suoritetaan kaikkien myytyjen arpojen kesken. Voittojen määrän ja sekoituksen valvoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen edustaja. Arvan hinta on 20 € / kpl. Arpoja on myynnissä yhteensä 1000 kpl, voittoja on yhteensä 4 kpl ja voittojen yhteenlaskettu arvo on 7000 euroa. Arpojen yhteenlaskettu myyntihinta on 20 000 €. Voitot on lunastettava 30.7.2019 mennessä.

Kauden päätös ja palkitut jäsenet

Seura paketoi päättymäisillään olevan toimintavuotensa perinteiseen tapaan pikkujouluhenkisessä kauden päättäjäis- ja palkintojenjakotilaisuudessa viime lauantaina. Kilpailijoiden ja taustatyöntekijöiden monikymmenpäinen joukko kerrytti ensin hieman ruokahalua ja aterioinnin jälkeen ohjelmassa oli vuosittaisista rituaaleista se kenties kaikkein tärkein, kauden aikana ansioituneiden seuraihmisten palkitseminen. Iltaa jatkettiin vielä Esakallion saunalla. Someron UA kiittää kaikkia hauskoista pikkujouluista sekä kaudesta 2018!

VUODEN 2018 PALKITUT:

Nopeus: Saku Tammi
Rallikuljettaja: Reijo Mattila
JM nuoret: Eemeli Toivonen
JM naiset: Minna Lampinen
JM yleinen: Jere Piekkala
JM EVK: Sami-Pekka Lehtinen
Vuoden huoltomies: Teija & Lauri Laine
Pienoisautoilu: Rauno Kallionpää
Seuran paras: Jere Piekkala

KIERTOPALKINNOT:
Koljosen malja: Vesa Nurmi
Vuoden tulokas: Risto Uunimäki
Toimitsija I: Markku Tamminen
Toimitsija II: Jesse Vaittinen
Naisten kiertopalkinto: Jenni Piekkala
Nacken muistopalkinto: Antero Sakselin
Vuoden säväyttäjä: Eemeli Toivonen
Vuoden talkoolainen: Jarno Heikkilä
Vuoden paras: Jere Piekkala

Someron UA mukana Hanaa Expossa 1.12.2018

Someron Urheiluautoilijat ry on edustettuna Lahdessa Hanaa Expossa lauantaina 1.12.2018 osastolla E17. Paikan päällä voit osallistua* 6000€ arvoisen Fiat 133 TC JM-kilpa-auton arvontaan! Lisäksi arvomme 500€ arvoisen turvakaarilahjakortin (JL-Raskastekniikka Oy) sekä 2kpl 250€ arvoiset ajo- / turvavarustelahjakortit (Björk Motorsport). Arpajaisten tuotot käytetään JM-rata Somuran katsomon ja radan kunnostukseen.

Hanaa Expossa voit saman katon alla tutustua vuoden 2019 kilpailu- ja sarjajärjestäjiin, hankkia tulevan kauden tarvikkeet ja varusteet, tavata kilpailijoita ja saada selville alan kuumimmat puheenaiheet. Ohjelmassa on myös mm. palkintojenjakoja ja mielenkiintoisia haastatteluja.

expo.hanaa.fi

*Arvonnan järjestäjä Someron Urheiluautoilijat ry. Arpajaiset järjestetään Poliisihallituksen luvalla RA/2018/1089. Luvan voimassaoloaika ja arpojen myyntiaika 1.12.2018 – 30.5.2019 koko maassa Ahvenanmaata lukuunottamatta. Nostoarvonta suoritetaan kaikkien myytyjen arpojen kesken. Voittojen määrän ja sekoituksen valvoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen edustaja. Arvan hinta on 20 € / kpl. Arpoja on myynnissä yhteensä 1000 kpl, voittoja on yhteensä 4 kpl ja voittojen yhteenlaskettu arvo on 7000 euroa. Arpojen yhteenlaskettu myyntihinta on 20 000 €. Voitot on lunastettava 30.7.2019 mennessä.

Legendaarinen Arska-Team palaa liigaympyröihin ensi vuonna

Someron UA:ta edustava Arska-Team tekee paluun liigaympyröihin 9 vuoden tauon jälkeen! Ensi vuonna liigataisto käydään Jalasjärvellä Murtoharjun uusitulla radalla 31.8.–1.9.2019.

Arska-Team on saavuttanut JM SM liigassa aikaisempina vuosina (2000-2010) historialliset 6 x SM-kultaa, 3 x hopeaa ja kahdesti 4. sijan. Paluuta liigaympyröihin ei varsinaisesti ollut enää suunnitelmissa. Päätös lähteä ainakin kerran vielä mukaan syntyi, kun paikalliset huippukuljettajat osoittivat palavan halunsa kokeilla tosissaan, mihin vauhti riittää.

Joukkueen kokoonpano:
A – Jussi Tuomela
E – Jere Piekkala
H – Henri Kuisma
K – Timo Koivunen
L – Jussi Lehtinen
N – Mikko Kosonen
R – Mikko Silvander
S – Jari-Matti Salo
T – Miikka Tamminen
X – Jarno Heikkilä
JJ – Jari Käkönen
JJ – Markku Tamminen
MANAGERI – Piia Heikkilä

Seuraa tiimin matkaa liigaan: www.facebook.com/arskateam

Ilmoittaudu pikkujouluihin!

Seuran pikkujoulut ja vuoden parhaiden palkitsemistilaisuus vietetään Someron Keilahallilla (Joensuuntie 18) lauantaina 24.11.2018 klo 17:00 alkaen. Ohjelmassa keilaamista ja vapaata seurustelua pizzabuffeen antimia nauttien. Seura tarjoaa keilaamisen ja pizzat, juomien hankkiminen jää jokaisen omalle kontolle. Parhaiden palkitseminen noin klo 18:45.

Keilahallin jälkeen halukkaat siirtyvät saunomaan Esakalliolle (Salontie 40) n. klo 19:00. Siellä tarjolla sauna juomineen ja pikkupurtavaa.

Ilmoittautuminen molempiin tilaisuuksiin osoitteeseen info@someronua.fi 19.11. mennessä. Kerro oletko tulossa molempiin vai vain toiseen tilaisuuteen! Laita myös tietoa mahdollisesta erikoisruokavaliosta. Ja jos ilmoitat isomman porukan, niin laita nimilista mukaan.

Kiertopalkinnot palautetaan Arskametallille (Saarentaantie 33), viimeistään MA 19.11.2018.

Tervetuloa!

Onnea Pekka Kujala 70 vuotta!

Pekka Kujala aloitti jokkisuransa vuonna 1979 kuskina Someron Urheiluautoilijoiden Dollar-Teamissa ja harrasti myös rallia 80-luvulla. Vuosina 2000-2010 toimineessa liigajoukkueessa Arska-Teamissa Pekka toimi kuskina sekä joukkueenjohtajana. Uransa aikana hän saavutti yleisessä kerran SM-pronssia, kahdesti neljäs ja viides, liigassa kahdeksan SM-kultaa ja kolme SM-hopeaa. AKK palkitsi hänet kultaisella kilpailijamerkillä vuonna 2006.

Someron UA onnittelee 70-vuotiasta Pekka Kujalaa!

Somuran jokamieskausi ajettiin päätökseen

Päivän somerolaisvoitosta vastasi veteraanikuljettaja Pasi Piekkala. Kuva © Jani Tamminen
www.somurakuppi.fi

Teksti: Juha Laakso
Juttu julkaistu Somero-lehdessä 7.8.2018

Luokkavoitto ja neljä muuta palkintopallisijoitusta kruunasivat Someron Urheiluautoilijoiden jokamiesluokan kuljettajien kuluvan kauden päätösosakilpailun kotoisella moottorirata Somuralla sunnuntain Wallius JM THU-Team 40v -kisassa. Nyky-lohjalaisen, tarkemmin määrittäen nummipusulalaisen THU-Teamin 40-vuotisjuhlakilpailuna ja saman seuran järjestelyvastuulla käydyissä vauhtiajoissa kamppailtiin kuuden eri luokan pokaaleista lähes sadan kolmenkymmenen lähtöviivalle asettuneen kuljettajan voimin.

Päivän somerolaisvoitosta vastasi veteraanikuljettaja Pasi Piekkala. Hän eteni niin sanotun pappaluokan voittoon maltillisesti kiiruhtaen. Alkuerässään Piekkala sijoittui kolmanneksi, semifinaalissa edelle ehti Someron UA:n seurakaveri Markku Tamminen, mutta finaalissa Piekkala kaahasi ruutulipulle ensimmäisenä, Tammisen jäädessä keskeytyksen myötä kisan kuutossijalle.

Poikkeuksellisesti heti aamupäivällä ajetussa yleisen luokan kilpailussa koettiin somerolaisittain niin paljon vastoinkäymisiä, ettei yhdelläkään SomUA:n edustajalla ollut asiaa kärkikolmikkoon. Tällä kertaa yksikään SomUA:n kuljettaja ei selvittänyt semifinaaleista tietään suoraan A-finaaliin. Sijoituserien ja B-finaalin kautta sinne oli tie auki vielä useammallakin täkäläisellä, mutta lopulta vain Miikka Tamminen onnistui B-finaalin ylivoimaisen voittonsa turvin nappaamaan paikan A-finaalin lähtöviivalta.

Lounais-Hämeen UA:n Janne Markkula ampaisi startista vikkelimmin liikkeelle ja lipui kierros kierrokselta muiden tavoittamattomiin. Myös Tamminen sai tuttuun tapaansa hyvän lähdön, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Kuutossija merkitsi samalla sitä, että ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen Tammisen kausi kotiradalla päättyi ilman ainuttakaan yleisen luokan osakilpailuvoittoa.

Tammisen (6.) ja Piekkalan (10.) väliin SomUA:n edustajista yleisen luokan lopputaulukossa sijoittui Sami Karhunen (7.). Terävimmän kärjen takana seuran kokonaispanosta täydensivät Jarno Heikkilä (12.), Jussi Tuomela (13.) ja Lauri Laine (14.).

Piekkala (nro 22) jäi kisassa yleisen luokan sijalle 10, mutta voitti Somurakupin. Kuva © Kari Eerikäinen, Somero-lehti
Myös hienon kauden ajaneen SomUA:n Jere Piekkalan yleisen luokan päätösosakilpailu tyssäsi teknisiin ongelmiin. B-finaaliin asti nuorukainen onnistui tiensä raivaamaan, mutta kolmosvaihteen juututtua päälle, jatkopaikan tavoittelu päättyi lähtöviivalle. Jere Piekkalalla oli joka tapauksessa aihetta juhlaan, sillä hän oli jo ennen päätöskisaa varmistanut järjestyksessään viidennen Somurakupin voiton. Häntä ennen tätä Somuran kisojen yleisessä luokassa jaettavaa titteliä olivat päässeet juhlimaan lohjalaisen THU-Teamin Saku Vasenius ja hänen jälkeensä peräti kolmesti peräkkäin Miikka Tamminen. Tamminen oli triplansa myötä kaapannut edellisen Somurakupin kiertopalkinnon kaappiinsa, joten Piekkala otti nyt ensimmäisen kiinnityksen uuteen pokaaliin.

Janne Markkulan kaksi peräkkäistä ykkössijaa nostivat L-H UA:n miehen kupin kakkoseksi. Kärjen osalta kuppitaistelu muodostui kahden seuran väliseksi väännöksi, kun kolmanneksi sijoittui SomUA:n Tamminen, L-H UA:n Tero Hakanen nousi hyvän päätöskisansa ansiosta neljänneksi ja SomUA:n Tuomela oli kokonaispisteissä viides.

Nuorten sarjassa SomUA:n tämän kauden tulokaskuljettaja, 15-vuotias tammelalainen Eemeli Toivonen jatkoi hienoa debyyttikauttaan. Heinäkuussa hän hurjasteli Somuralla kakkosijalle ja uudisti saman sijoituksen kauden päätöskisassa.

Myös naisten kisassa somerolaisseuran edustajalle sattui lähes täysosumapäivä, kun Elina Virtanen saavutti kauden ensimmäisen palkintopallisijoituksensa kotiradalla.

Pitkän kisapäivän päättivät limittäin lähtöjään ajaneet etuveto-/kardaaniluokan sekä tuuppareiden kuljettajat. Viime mainitussa osanottajajoukko koostui pitkälti samoista kuljettajista, jotka jo aamupäivällä olivat kaasutelleet yleisessä luokassa.

Miikka Tammisen moottoriongelmat eivät päivän edetessäkään hellittäneet, mutta mies oli päättänyt taistella kärkisijoista viimeiseen asti. Somerolainen tarjosikin sekä semi- että A-finaalilähdössä puolituhantiselle yleisömassalle nähtävää koko rahan edestä: kun auton tehot eivät riittäneet, Tamminen-juniorin piti raivokkaalla yrityksellä ja oikeisiin kohtiin ajoitetuilla ohituksilla raivata molemmissa starteissa tiensä jälkijoukoista kärkipäähän.

Kärkikaksikko Mynämäen UA:n Antti Mätingin johdolla oli jo ehtinyt liian pitkälle karkumatkalle, mutta seurakaverinsa Jere Piekkalan Tamminen hiillosti kylki kylkeä vasten –taistelussa taipumaan taakseen nelossijalle.

EVK:ssa puolestaan SomUA:n kaksikko Petri Leino – Sami-Pekka Lehtinen joutui hakemaan A-finaalivauhdin sijoituskarsintaerästä. Kaksoisvoiton myötä kumpikin lunasti paikan päätöslähtöön ja jatkoi vauhdikasta menoaan edelleen. Leino sijoittui lopulta kolmanneksi ja Lehtinen neljänneksi. Suoraan välierästä A-finaaliin edenneen Timo Koivusen oli taipuminen kaksikon taakse luokan viitossijalle.

Someron Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Vesa Nurmi. Kuva © Kari Eerikäinen, Somero-lehti

Kilpailukausi Someron moottoriradalla päättyi tänä vuonna totuttua aikaisemmin. Yhtenä syynä syksyn rauhoittamiseen kilpailutoiminnalta ovat toistaiseksi suunnitteluasteella olevat radan kunnostus- ja parannustyöt. Alustavissa kaavailuissa on lähtöalueen pohjalaatan uudistaminen päällystystä myöten, samoin alakaarteen ojittaminen ja asfalttipäällysteen uusiminen. Rataa tullaan mahdollisesti ensimmäisten mutkien kohdalta hieman suoristamaan ja katsomopenkkoja pitäisi sekä katsojien että kuljettajien turvallisuuden parantamiseksi uusia. Myös autojen katsastuskatos kaipaisi hieman ”päivitystä”.

Someron UA:n toiveissa onkin, että rataparannusten myötä seuralla olisi entistä paremmat edellytykset jo vuoden 2020 Suomen mestaruuskilpailujen anomiseen ainakin senioreiden, naisten, nuorten ja EVK-luokan osalta.

Somuralla kilpailukausi on siis jo ohitse, mutta Someron UA:n jokamieskuljettajat jatkavat ratataistojaan muualla vielä muutamien viikkojen ajan.

Kokonaisuudessaan jokamiesluokan kausi on seuramme osalta sujunut hyvin. Positiivista kehitystä on tapahtunut myös taustalla, sillä tämän vuoden aikana seuraan on kirjattu toistakymmentä uutta jäsentä ja heidän kokonaismääränsä on jo yli kaksisataa.
– Vesa Nurmi

Someron UA:n kuljettajien sijoitukset:
Yleinen: 6. Miikka Tamminen / 7. Sami Karhunen / 10. Jere Piekkala / 12. Jarno Heikkilä / 13. Jussi Tuomela / 14. Lauri Laine / 19. Henri Kuisma
Nuoret: 2. Eemeli Toivonen / 8. Susanna Kontio
Naiset: 3. Elina Virtanen
Papat: 1. Pasi Piekkala / 6. Markku Tamminen / 7. Ari-Pekka Lehtinen / 8. Risto Uunimäki / 10. Jukka Nurmi
Tuupparit: 3. Miikka Tamminen / 4. Jere Piekkala / 8. Jussi Tuomela
EVK: 3. Petri Leino / 4. Sami-Pekka Lehtinen / 5. Timo Koivunen / 7. Jarmo Kontio / 9. Harri Virtanen

Someron Säästöpankki -Jokkis tulokset: Jokkis.netin Online
Someron Säästöpankki -Jokkis (tuuppari ja EVK) tulokset: Jokkis.netin Online