JM-rata Somura

Radan osoite: Salkolantie 571, 31470 Somerniemi

Somuran moottorirata sijaitsee Keltiäisten kylässä Somerniemellä, Someron kaupungin alueella, eteläisessä Suomessa suunnilleen kolmion Helsinki-Turku-Tampere -keskipisteessä. Somuralta on noihin kaupunkeihin matkaa noin sata kilometriä.

Rata on ns. perinteinen jokamiesluokan rata asfaltti- ja soraosuuksineen, korkeuseroineen ja soravalleineen. Rata tarjoaa taitavalle kuljettajalle ohituspaikkojakin.

Radalla järjestetään useita jokamiesluokan kilpailuja vuodessa. Kesäaikaan rata on avoimena myös Someron UA:n jäsenille harjoittelua ja testausta varten. Talviaikaan rakennetaan kalustoa ja rata on suljettuna harjoittelulta.
 

Radan varaus ja ratamaksu

Ratamaksu: Someron UA:n jäsenet 10 € / kerta ja muut 30 € / kerta.

Rata varataan käyttöön puhelimitse soittamalla Vesa Nurmelle, p. 050 533 9047. Ratamaksut suoritetaan käteisellä paikan päällä tai laskulla. Avaimen radalle saat portin vieressä olevasta lokerosta kertakäyttöisellä koodilla, jonka saat varauksen tehdessäsi. Radan käyttö ajoharjoitteluun on sallittu tiistaisin ja torstaisin klo 8:00 – 21:00 välisenä aikana ja lauantaisin klo 8:00 – 18:00.
 

Ratasäännöt

Radan varannut henkilö on vastuussa näiden sääntöjen noudattamisesta. Avaa ratasäännöt (pdf)